Hogeschool van Amsterdam

Ouders

Het maken van een studiekeuze is een proces en kost tijd. Als ouder kunt u een belangrijke ondersteunende rol spelen in dit studiekeuzeproces. Op deze pagina vindt u tips om uw kind te begeleiden bij het maken van de juiste studiekeuze.

Voorlichtingsavond voor ouders

Een aantal keer per studiejaar organiseert de Hogeschool van Amsterdam - samen met de Universiteit van Amsterdam - een voorlichtingsavond voor ouders van studiekiezers. Tijdens deze avond geven ervaren studiekeuzecoaches u inzicht in het studiekeuzeproces van uw kind en krijgt u concrete handvatten waarmee u uw kind kunt helpen in dat proces.

Meer informatie over de voorlichtingsavond voor ouders

Webinar voor ouders

De Hogeschool van Amsterdam heeft op 27 februari 2017 - in samenwerking met de UvA - een webinar voor ouders uitgezonden. Dit webinar kunt u hier terugzien.

Handige tips

  • Ga het gesprek aan. Stel vooral (open) vragen. Het gaat er niet zozeer om dat u informatie krijgt, maar dat uw kind gaat nadenken over wat hij of zij wil.
  • Zie wat uw kind ziet. Bekijk websites van onderwijsinstellingen en bezoek de overkoepelende website studiekeuze123.nl.  
  • Ga mee op pad. Gaat u mee naar open dagen? Twee horen meer dan één en het kan helpen als u na afloop samen reflecteert op de indrukken en informatie van die dag. 

Wilt u meer tips? Kom dan naar de Voorlichtingsavond voor ouders

Studiekeuzeactiviteiten

De Hogeschool van Amsterdam biedt verschillende studiekeuzeactiviteiten aan. Afhankelijk van de vooropleiding en fase van het studiekeuzeproces waarin uw kind zich bevindt, zijn er activiteiten die uw kind kan doen. 

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 21 januari 2019